ၾကက္ဥကုိ ျပဳတ္၊ ထက္ျခမ္း ျခမ္းပီး ေရႊေရာင္သန္းလာတဲ႕အထိ ေၾကာ္ပီးတဲ႕အခါ ဆယ္ထားလုိက္ပီးတဲ႕ ေနာက္မွာ - က်န္တဲ႕ ဆီနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီး အႏွစ္၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕၊ အုန္းႏုိ႕ နဲ႕ ခ်က္ပီး ၾကက္ဥျပဳတ္ေၾကာ္မွာ တင္စားလုိက္တာ။
စားပံုစားနည္းကေတာ့ တူနဲ႕ ၾကက္ဥ တျခမ္းကုိ ေကာက္ယူပီး တျခမ္းလံုး တစ္လုပ္စာ စားလုိက္ရင္ ေတာ္ေတာ္ အရသာ ရွိပီး ခ်က္ရတာ အရမ္းလႊယ္တဲ႕ ဟင္းတစ္မ်ဳိးေလ။
စားပံုစားနည္းကေတာ့ တူနဲ႕ ၾကက္ဥ တျခမ္းကုိ ေကာက္ယူပီး တျခမ္းလံုး တစ္လုပ္စာ စားလုိက္ရင္ ေတာ္ေတာ္ အရသာ ရွိပီး ခ်က္ရတာ အရမ္းလႊယ္တဲ႕ ဟင္းတစ္မ်ဳိးေလ။
၀က္ေျခေထာက္ မွ်စ္ခ်ဥ္
ေတာင္ၾကီး ေကာက္ညင္းကြက္ေၾကာ္ 135 g = ၅၃၀ က်ပ္
မုန္႕စၾကာ (ဓာတ္ပံုအျပင္မွာ အမ်ားၾကီး က်န္ေသးတယ္။ ေၾကေနလုိ႕ ထည့္မရုိက္ထားတာ) တစ္ထုပ္ကုိ ၄၇၀ က်ပ္ ၁၀၀ ဂ၇မ္
တင္တင္ေအး အိတံု (တစ္၀က္ ဓာတ္ပံုအျပင္မွာ က်န္ေသးတယ္) ၄၀၀ ဂရမ္ = ၁၄၅၀ က်ပ္
0 comments:
Post a Comment