Saturday, November 28, 2009

၀က္နံရုိး စြန္တန္ ဟင္းရည္


စြန္တန္


စြန္ေခါင္းသီး


ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္း


၀က္နံရုိး စြန္တန္ဟင္းရည္ (ခ်ဥ္ခ်ဥ္ စပ္စပ္ေလး)

ေဆာင္းရာသီဥတုနဲ႕ စြန္တန္ဟင္းရည္က အလုိက္ဖက္ဆံုးပါပဲ။ ရာသီဥတုက ေအးလြန္းေတာ့ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလး ေသာက္လုိက္ရင္ ေနလုိ႕ ထုိင္လုိ႕ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ ႏုိ႕မုိ႕ရင္ ေအးတဲ႕ ရာသီဆုိရင္ ဇက္ေၾကာက တက္ခ်င္ခ်င္ရယ္။

၀က္နံရုိးကုိ ဆီသပ္ဖုိ႕အတြက္ ဆီေလး ပါတယ္ဆုိရုံေလး ဒယ္အုိးထဲ ထည့္ပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းနဲ႕ ဆား၊ + အသားမႈန္႕နယ္ထားပီးသား ၀က္နံရုိးေတြကုိ ဆီသပ္ပါတယ္။ သူမ်ားေတြ ဆီသပ္ပီး ခ်က္မခ်က္ မသိပါ။ ကုိယ္ကေတာ့ စြပ္ျပဳတ္ ခ်က္ရင္ေတာင္ ဆီသပ္ပီး ခ်က္ျပဳတ္မွ ခ်ဳိပီး ေသာက္ေကာင္းတယ္ ထင္တဲ႕ လူမုိ႕လုိ႕ပါ။ ဆီလည္း အမ်ားၾကီး မထည့္ရဲပါဘူး။ နည္းနည္းေလးနဲ႕ ဆီပူထုိးတာပါ။ ဆီသပ္ပီးမွ ေရထည့္ပီး တည္ထားတုန္း ၾကက္သြန္နီဥကုိ ၄ စိတ္ လွီးထားတာ ထည့္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ဥကုိ ၾကက္သြန္ျဖဴလုိ ေထာင္းထားတာ ထည့္လည္း စားေကာင္းသလုိ ၾကက္သြန္နီ အခ်ပ္ေလးေတြ ႏူးႏူးအိအိေလးကလည္း စားလုိ႕ ေကာင္းလုိ႕ စြန္တန္ဟင္းရည္ ခ်က္ရင္ ၾကက္သြန္နီကုိ ၄ စိတ္ပဲ ထည့္ပါတယ္။ ပီးရင္ စြန္တန္၊ စြန္ေခါင္းသီး ထည့္ပီး ႏွစ္ရည္ေလာက္ ခ်က္ျပဳတ္လုိက္ရင္ပဲ အခ်ဥ္ဓာတ္ေၾကာင့္ ၀က္နံရုိးအသားေကာ အရုိးေကာ ႏူးအိသြားတယ္။

ကုိယ္က စပ္စပ္ေလး ေသာက္မွာမုိ႕လုိ႕ ကုိယ္ ေသာက္မယ့္ ပန္းကန္လံုးထဲမွာ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး ေထာင္းထားတာကုိ ထည့္ပီးမွ စြန္တန္ ဟင္းရည္ပူကုိ ေလာင္းထည့္တာပါ။

စာျမည္းေလးနဲ႕ ၀က္နံရုိး စြန္တန္ဟင္းရည္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလး ေသာက္ပီးတဲ႕အခါ ေအးတဲ႕ရာသီဥတုမွာ လန္းဆန္းပါေစ။

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Enjoy your visit!

Please don't copy of my blog posts and photos, that is mine without my permission.

Please don't remove blogger's copyright marks/watermarks from the images.

လာလည္တာကုိ ၾကိဳဆုိပါတယ္။

( Family Personal Photos ) မိသားစု ကုိယ္ေရးကုိယ္တာ - ဓာတ္ပံုမ်ား ႏွင့္ ဘေလာ့ပုိစ္႕မ်ားကုိ မိတ ၳဴကူးယူျခင္း၊ ( ေကာ္ပီကူးျခင္း )
လံုး၀ မျပဳလုပ္ပါႏွင့္ ....